Tin nổi bật

Lộ trình thi THPT, tuyển sinh ĐH năm 2018 Thí sinh chưa trúng tuyển vẫn còn cơ hội vào các ngành mà mình yêu thích?

Đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh THPT Lý Chính Thắng 2015

Bởi tuyensinh247 lúc 3:08 - 28/05/2015

SỞ GIÁO DỤC – ĐÀO TẠO HÀ TĨNH

TRƯỜNG THPT LÝ CHÍNH THẮNG

ĐỀ CHÍNH THỨC

              (Đề thi có 04 trang)

 

 

ĐỀ THI THỬ TRUNG HỌC QUỐC GIA NĂM 2015

Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề

  Mã đề thi: 284

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 1: A. attract                         B. decide                     C. reject                      D. beauty

Question 2: A. delicate                       B. promotion               C. volcanic                  D. resources

Choose the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 3: A. linked                         B. declared                  C. finished                  D. developed

Question 4: A. heavy                         B. head                        C. weather                  D. easy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: “The table is too heavy for me to move alone.” Which of the following has the OPPOSITE meaning with “heavy”?

     A. light                            B. easy                           C. old                          D. small

Question 6: A few animals sometimes fool their enemies _______ to be dead.

A. have been appearing      B. to be appearing       C. to appear                D. by appearing

Question 7: On _______ he had won, he jumped for joy.

A. he was told                 B. having told               C. being told               D. telling

Question 8: It has been raining ______ I got up.

     A. when                           B. since                           C. until                       D. as

Question 9: When a fire broke out in the Louvre, at least twenty _______ paintings were destroyed, including two by Picasso.

     A. worthless                    B. priceless                     C. valueless                 D. worthy

Question 10: Learning English isn’t so difficult once you_______ .

A. get on it                      B. get off it                    C. get down to it        D. get down with it

Question 11: Next week when there ______ a full moon, the ocean tide will be higher.

A. is                                      B. will be                       C. is being                   D. will have been

Question 12: _____ is the natural environment in which plants or animals live.

     A. Ecology                       B. Habitat                    C. Extinction              D. Biodiversity

Question 13: I have told you not to do it_______ .

     A. hundreds of times   B. many hundred times     C. hundred times        D. a hundred times

Question 14: George wouldn’t have met Mary_______ to his brother’s graduation party.

     A. had he not gone          B. hadn’t he gone           C. if he has not gone   D. if he shouldn’t have gone

Question 15: “He insisted on listening to the entire story”. “Which of the following has the SAME meaning with entire”?

    A. whole                           B. funny                         C. interesting              D. part

Question 16: Jane’s brother doesn’t work as a worker and she doesn’t ______.

     A. neither                        B. so                               C. too                          D. either

Question 17: It is generally believed that “men build the ________ and women make it home”.

     A. school                         B. bridge                        C. hospital                   D. house

Question 18: Venice, ______ was built on water, is a city in Italy.

A. where                          B. that                            C. who                        D. which

Question 19: It is recommended that he  ___________ this course.

     A. took                            B.  take                          C.  takes                      D. taking

Question 20: We bought some _______.

     A. German lovely old glasses                                            B. German old lovely glasses

     C. lovely old German glasses                                            D. old lovely German glasses

Question 21: Tom. “I’m sorry. I won’t be able to come”. – Mary. “_______”.

     A. Great                          B. Oh, that’s annoying   C. Well, never mind    D. Sounds like fun

Question 22: My friend is very ______ in listening to rock music.

     A. interested                    B. amused                      C. surprised                 D. amazed

Question 23: If you had taken my advice, you _______ in such difficulties now.

     A. wouldn’t have been    B. hadn’t been                C. wouldn’t be                        D. won’t be

Question 24: One’s fingerprints are _______ other person.

     A. different from                                                   B. different from any

C. differ from any                                                 D. different from those of any

Question 25: I have a good job with good salary. You _________ send me any money, my lovely father.

A. mustn’t                       B. mightn’t                    C. mayn’t                  D. needn’t

Question 26: ___ appears considerably larger at the horizon than it does overhead is merely an optical illusion.

     A. The Moon                   B. The Moon which       C. When the Moon     D. That the Moon

Question 27: I should very much like to have gone to that party of theirs, but _______

A. I’m not invited                                                   B. I will not be invited

C. I have not been invited                                     D. I was not invited

Question 28: The last person __________  will have to turn off the lights.

A. have left                        B. left                          C. leaving                    D. to leave

Question 29: She listened so attentively that not a word_______.

     A. she had missed              B. she missed              C. she didn’t miss       D. did she miss

Question 30: When I came to visit her last night, she ________ a bath.

     A. is having                        B. was having                         C. has                          D. had

Question 31: My family consist ________ five people: my parents, my two younger brothers and I.

A. on                                  B. of                            C. over                        D. up

Question 32: Staying in a hotel costs _______ renting a room in a dormitory for a week.

     A. as much as twice           B. twice as much as    C. twice more than     D. twice as

Question 33: Jim painted the gate _________ than his father did 2 years ago.

A. badly                             B. bad                            C. worst                     D. worse

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 34: The novelist Shirley Hazzard is noted for the insight, poetic style, and sensitive she

                        A                                                           B                                                       C

demonstrates   in her works.

         D

Question 35: My father asked me where had I gone the night before.

                                            A                       B                 C           D

Question 36: The harder he tried, the worst he danced before the large audience.

                    A                     B             C                          D

Question 37: Lake Superior, that lies on the US Canadian border, is the largest lake in North    America.

A        B                                                             C         D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the sentence which is closest in meaning to the given one.

Question 38: He  started learning English six years ago

A. He has learned English for six years

B. It was six years ago did he start learning English

C. He hasn’t learned English for six years

D. It is six years since he has learned English.

Question 39: When the unemployment rate is high, the crime rate is usually also high.

A. The unemployment rate and the crime rate are both higher.

B. The higher the unemployment rate is, the higher the crime rate is.

C. The unemployment rate is as high as the crime rate.

D. The high rate of unemployment depends on the high rate of crime.

Question 40: I wish you hadn’t said that.

A. I wish you not to say that.                               B. If only you didn’t say that.

C. I hope you will not say that.                            D. It would be nice if you hadn’t said that.

Question 41: They will buy a new house next year.

A. A new house is bought next year.

B. A new house will been bought next year.

C. A new house has been bought next year.

D. A new house will be bought next year.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the one that best completes each sentence.

Question 42: Although the sun was shining, __________________

A. but it was very hot                                     B. it wasn’t very hot

C. yet it was very hot                                     D. it was very hot

Question 43: The shirt is so small _____________.

A. that I can’t wear it                                     B. for me to wear it

C. enough that I can’t wear                            D. and I can’t wear

Question 44: ______________, he would go fishing.

A. If today is Sunday                         B. If today were Sunday

C. Unless today was Sunday              D. Unless today would be Sunday

Question 45: Having been selected to represent the Association of American Engineers at the International Convention, __________.

A. the members applauded him                            B. a speech had to be given by him

C. the members congratulated him                      D. he gave a short acceptance speech

Read the passage and choose the best answer among A, B, C, or D

            When you apply for a job, one of the most important things is job interview. In order to make a good impression during a job interview, you need to prepare yourself for the interview carefully. Punctuation is very necessary. You should arrive in plenty of time so that you have a little of time to relax and keep calm before the interview. You should be well—dressed. Do not wear a skirt which is too short or jeans. You also need to plan what you are going to say. You have to answer a lot of questions about your education and experience. You may be asked many things about yourself and especially about the reason why you decide to apply for the job. You can ask the interviewer about the salary you expect, the position you are applying and the duties you have to do in the job. You also must try to find out as much as possible about the company you want to work for.

Question 46: When you apply for a job ____________

            A. job interview is not important.                               B. don’t make any good impression.

            C. preparation is not necessary.                                  D. interview is important for you to prepare.

Question 47: What about punctuation?

            A. Being late is all right.                                             B. You should arrive early enough to relax.

            C. Punctuation is not important.                                 D. If you are late the interviewer will wait.

Question 48: What about clothes?

            A. You can wear whatever you like.                          B. You should be well dressed.

            C. Jeans are suggested.                                               D.  short skirt makes you more attractive.

Question 49: You may be asked about_____________

            A. your study                                                              B. the reason why you are interested in the job

            C. your experience                                                      D. All are correct

Question 50: You can ask the interviewer about______________

            A. the salary, position and duties                               B. the salary, position and his age

            C. the salary and the interviewer’s education       D. the salary, the interviewer’s family and his duties

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks 51 to 60.

We are using up the world’s petroleum. We use (51) _________in our cars and to heat our building in winter.Farmers use petrochemicals to (52) _________ the soil rich. They use them to kill insects (53) _________eat plants. These chemicals go (54) __________rivers and lakes and kill the fish there. Thousands of pollutants also go into the air and pollute it. Winds carry this (55) _________ air to other countries and other continents.

Poor farmers use the same land over and (56) __________ The land needs a rest so it will be better next year. However, the farmers must have food this year. Poor people cut down forests (57) _________ firewood. In some areas when the trees are gone, the land (58) _________ desert. Poor people can’t save the environment for the (59) ___________

This is not a problem for one country or one area of the world. It is a problem for all- humans. The people and the nations of the world must work together to   (60) ___________ the world’s resources.

Question 51:   A. it                             B. them                       C. that                         D. those

Question 52:   A. work                       B. change                    C. make                       D. let

Question 53:   A. what                       B. who                                    C. whom                     D. which

Question 54:   A. out                          B. for                           C. at                            D. into

Question 55:   A. pollute                    B. polluting                 C. polluted                  D. pollution

Question 56:   A. over                                    B. again                       C. repeatedly              D. repeating

Question 57:   A. of                            B. for                           C. with                        D. at

Question 58:   A. gets                         B. changes                   C. turns                       D. becomes

Question 59:   A. future                     B. time being               C. times                       D. period

Question 60:   A. recycle                    B. preserve                  C. keep                        D. reuse

 

Writing: What career would you like to choose after leaving school? Write an English essay (about 150 words) – Bạn thích chọn nghề gì sau khi học phổ thông? Viết một bài luận tiếng Anh khoảng 150 từ.


Đáp án đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh – THPT Lý Chính Thắng năm 2015

1. D 2.A 3.B 4.D 5.A 6.D 7.C 8.B 9.B 10.C
11.A 12.B 13.A 14.A 15.A 16.D 17.D 18.D 19.B 20.C
21.C 22..A 23.C 24.D 25.D 26.D 27.D 28.D 29.D 30.B
31.B 32..B 33.D 34.C 35.B 36.C 37.A 38.A 39.B 40.D
41.D 42.B 43.A 44.B 45.D 46.D 47.B 48.B 49.D 50.A
51.A 52.C 53.D 54.D 55.C 56.A 57.B 58.D 59.A 60.B

WRITING:

The mark given to this part is based on the following scheme:

1. Content: (40% of total mark) a provision of all main ideas and as details as appropriate.

2. Organization & Presentation: (30% of total mark) ideas are organized and presented with coherence, style, and clarity appropriate to the level of English language gifted upper-secondary school students.

3. Language: (30% of total mark) a variety of vocabulary and structures appropriate to the level of English language gifted upper-secondary school students.

Nguồn: Dethi.violet

 

Bình Luận

Để lại một phản hồi

Chúng tôi sẽ không public email của bạn. Vui lòng hoàn thành tất cả các ô bắt buộc*

Bạn có thể sử dụng các tag: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nhập mã xác nhận (Điền chữ số lần lượt tương ứng với hình) *

Bài viết cùng chuyên mục

Công ty diệt mối tại đà nẵng. đội thi công diet moi tai tphcm tkp Trang FB88 cá độ online tốt nhất. Cach link vao K8 nhanh nhat. Kèo nhà cái W88 Link vào SBOBET bị chặn Dich vu chuyen nghiep lam bang dai hoc tai tphcm nhận đào tạo seo và facebook ad Bóng đá nhà cái k8 . Nhà cái K8 online. Dịch vụ hút hầm cầu đà nẵng , thông cống nghẹt đà nẵng giá rẻ, thông tắc bồn cầu đà nẵng chuyên nghiệp. Dịch vụ hút bể phốt tại thanh hóa